Voksne
 • Facebook

  07/01/2018

  edf40wrjww2utHPContent:FullText

  Mer av hva vi gjør i barnehagen kan du se på Facebook:

  Kirkebygden barnehage og grendehus

 • Karnevalsforberedelser

  24/02/2015

  Vi forbereder oss til karnevalet. Barna har laget fargerike slanger og pynter avdelingen til karneval :)

 • Tema

  18/02/2015

  Hittil i år har vårt vært vinter og fugler om vinteren, samefolkets dag og karneval. Karneval fortsetter frem til 27.feb, da avslutter vi med en heidundrene fest :) Fra uke 9 og utover våren vil vi jobbe mye med eventyr. Dette er noe barna har vært veldig opptatt av og vi ønsker derfor å fordype oss litt i Asbjørnsen& Moe og noen av deres flotte og spennende eventyr. Dette passer godt for både store og små, da vi tilpasser eventyrene i forhold til alder. Vi fortsetter å dele gruppen i 2 slik vi har gjort tidligere. Eget skriv om tema kommer snart. Vi gleder oss til å ta fatt på dette temaet sammen med barna :)

 • Vinterferie

  24/02/2015

  Vi på Sprett koste oss veldig i veinterferien. Barna har klippet ut og pyntet fine ballonger i papp og til lunsj ble det laget sveler/lapper. Det var veldig spennende å lage røra, selv om kjøkkenmaskinen bråka endel! Lunsjen falt i smak hos både små og store, og er helt klart noe vi må gjøre flere ganger :) Nok en fin dag i Verdens beste barnehage!!

 • Innedag

  16/02/2015

  Enkelte dager er det så glatt at vi ikke kan være ute og leke. På Petter Sprett benyttet vi anledningen til og lage fine vinterbilder :) Barna tegnet først med et stearinslys, så malte de over med blåmaling :) Det ble kjempe fine bilder!

 • Våren 2014

  28/04/2014

  Endelig er våren her og det nyter vi til det fulle! Vi storkoser oss i finværet og er ute nesten hele dagen. Tenker det er endel slitne barn som kommer hjem fra barnehagen om dagen:))

  Gleden var stor over at sykkelskuret kunne åpnes igjen, private sykler kunne endelig få være med i barnehagen  og nå står snekkerboden for tur. Nå er den ferdig og vi gleder oss til og se hva barna synes om å få snekre sine egne kunstverk:))

    

 • Aktivitetsdag.

  10/03/2014

  Ettersom snøen uteble helt valgte vi heller og ha en OL aktivitetsdag. Hver avdeling hadde gjordt klar hver sin aktivitet, og det var en gjeng spente barn som møtte opp:)

  Petter Sprett hadde erteposekasting, Nasse nøff hadde lagd hinderløype, Ole brum hadde ballstafett og Tigergutt hadde potetløp. Alle fikk utdelt hver sin nummerlapp, og som oppvarming "danset" vi til OL floka.

    

  Det stod ikke på innsatsen, her ga alle alt!! Og med god innsats hører det også med premier.....nærmere bestemt gullmedalje til alle, også av sjokolade a gitt! Vi hadde en høytidelig premiesermoni ute hvor alle barna ble ropt opp en etter en og fikk utdelt diplom og medalje:) Og jammen ble det litt ekstra hygge med boller og kakao og!

 • Karneval

  04/03/2014

  Ole' ole' samban er løs!!

  Fredag 28 februar hadde vi karneval i barnehagen. På Petter Sprett hadde vi jobbet med forberedelser en god stund, og pyntet avdelingen riktig så fint.

    

  Det var mange forventningsfulle barn som møttes i grendesalen hvor Ole brum stod for festen. Vi marsjerte, danset samba, sang, viste frem de flotte kostymene våre og sist, men ikke minst slo vi katta ut av sekken. Og sekken inneholdt....masse sukkertøy!

  Vel nede igjen "solgte" tussiene pølser til avdelingen sin på kjøkkenet, og til dessert ble det servert is.

  Det var en kjempefin dag:)

 • Søknadsfrist for barnehageåret 2014/2015.

  18/02/2014

  Vi minner om at søknadsfristen for barnehageåret 14/15 er 1 mars 2014.

  Har du allerede plass, men ønsker og endre antall dager må du også levere søknad innen denne datoen. Elektronisk søknadsskjema finner du på sidene til Våler kommune.

 • OL

  18/02/2014

  Heia Norge!

  Som tidligere nevnt har vi litt OL i barnehagen også. Dessverre har vi ikke værgudene med oss, så alle planlagte uteaktiviteter har vi satt på vent. Det vi har hatt er en fellessamling hvor vi alle har sett på plakater med bilder av endel av de norske utøverne, vi har øvd på og "heie" på Norge, vi har sett på den fine banneren Tone har malt med OL ringene på, og vi har sett på medalje"pallen" vi har på kjøkkenveggen. Denne henger vi daglig opp eventuelle medaljer Norge tar.

      Vi har hatt åpningssermoni hvor alle avdelingene hadde lagd hver sin fane. Vi gikk rundt barnehagen og tilslutt ned til fotballbanen hvor vi tente OL ilden:))

 • Godt nyttår!

  21/01/2014

  Endelig kom snøen! Gjett om vi har ventet lenge på å kunne ta frem rumpeakebrett og akematter og åpne den fine bakken vår ut av barnehagen. Ikke nok med at det er stor stas å få stor fart, men det er litt ekstra spennende når man aker utenfor barnehagen;)

   

  Foruten og kose oss ute har vi så smått begynt og jobbe med tema igjen. Det første på planen er OL og de første forberedelsene er igang. Vi kommer til å ha OL samlinger og selvfølgelig uteaktiviteter. I denne anledning minner vi om at karnevalet er flyttet fra 14 til 28 feb.

 • Jul 2013

  10/03/2014

  Da er det jammen ikke lenge igjen til julaften. På Petter Sprett er vi nå stort sett ferdig med de fine julegavene barna deres lager og julebaksten er i boks....bokstavlig talt:))

   

   

  Vi har som tidligere nevnt adventssamlinger hver dag, og spenningen er like stor hver gang.....hvem får kalendergaven idag?!

   

  Lucia feiringen fredag 13 des. gikk veldig fint med kjempeflinke barn, og til uken er det gudstjeneste for de litt større barna og selvfølgelig nissefest. Det er mange av barna som synes de har sett og hørt nissen i barnehagen i det siste, så vi håper virkelig han tar turen innom nissefesten på fredag:)

  I tillegg til baking og gaveproduksjon har barna faktisk hatt tid til og pynte litt ekstra på avdelingen:

   

  Små og store på Petter Sprett ønsker dere en riktig God jul!!!

 • Hei hå nå er det jul igjen.....

  26/11/2013

  Og gjett om vi gleder oss til det!! Nettopp denne tiden på året er det litt ekstra stas å jobbe i barnehage. Det og telle ned til julaften sammen med veldig engasjerte og spente barn gir også oss voksne litt mer av den gode førjulsstemningen.

  På Petter Sprett har vi vært igang med julegaver en liten stund alt, men nå setter vi igang for fullt. Fra neste uke starter vi med adventssamlinger hver dag hvor vi bl.a øver på julesanger, leser juleeventyr (med og uten flanellograf), snakker om lucia og selvfølgelig trekker kalendergave.

  Iløpet av desember skal vi også spise julemiddag, gå i kirken (ikke alle), feire luciadagen og sist men absolutt ikke minst ha nissefest!!Det blir kjempestas....kanskje kommer nissen?!

   

 • Halloween

  10/03/2014

  På Petter Sprett har vi i år valgt å gjøre litt ekstra ut av Halloween. Vi så at dette var noe flere av barna  var opptatt av og jobbet derfor med det som endel av temaet vårt.

  Uke 44 var derfor Halloween uke! Vi startet uka med å hule ut to flotte gresskar vi hadde fått for så å lage litt "skumle" ansikter på de. Dette var kjempe spennende, men noen synes nok det ble litt vel klinete.

   Se her hvor fint det ble. Gjett om det var spennende når vi slo av taklyset og kun tente lys i disse!

  Vi hang opp gresskargirlandere i taket, og noen av barna laget fine flaggermus som også ble hengt opp.

  Spøkelser hører også med til Halloween, men de vi farget var av den mer søte arten:)

   Vi avsluttet Halloween uka med å bake edderkopp muffins, og gjett om det var stor stas å få pynte sin egen edderkopp! Nok en gang en spennende tema uke med Petter Sprett barna!

 • Bamsefest

  27/10/2013

  Denne uka har vi fortsatt og hygge oss sammen med bamsene våre, det har vært stor stas at "bamse" har fått være med i barnehagen hver dag. Noen bamser har fått overnatte, mens noen har måttet finne seg i og bli byttet ut med en annen bamse til neste dag:)

   

  De minste barna har hatt med bamse på disco, mens de litt større har laget flotte bamser av potettrykk.

   

  Her ser dere litt av det fine besøket vi har hatt i løpet av uka. Som sikkert alle vet ble bamseuka avsluttet med en storslagen bamsefest. Da hadde vi bamsesamling, vi sang for bamsene våre, viste fram alle de fine bamsene og lekte bamsegjemsel. Det var stor stas, men det beste var nok bamsegodisen.

   

  Vi spiste bamsepotetgull, bamsemums og melkerull.

  Helt tilslutt må vi også vise fram noe veldig fint som Petter Sprett barna har laget iløpet av uka.

   

  Er de ikke fine? Flinke barn!!

 • Bamseforberedelser

  20/10/2013

  Den 27 0ktober er det internasjonal Bamsedag. Denne dagen feirer vi fredag 25 oktober med bamsefest i barnehagen. I år har vi i vårt tema "årstider" valgt og legge litt ekstra vekt på denne dagen og bruker derfor nesten 2 uker på "bamser". I uka som har vært har barna laget egne invitasjoner til bamsene sine, vi har hatt bamsesamlinger, lest bamsebøker og sunget bamsesanger og helt tilslutt bakte vi "bollebamser"

   

  De ble kjempesøte og smakte veldig godt:))

 • Høst

  15/10/2013


   Vi har malt høstblader i fine farger for og pynte opp på avdelingen. Planen var at de minste barna skulle få være ute og leke og kose seg mens de litt større skulle male, men da maleduken kom på bordet satt de små som tente lys klare for maling. Utelek måtte selvsagt vente for her skulle det males!

 • Foreldremøte

  13/10/2013

  Takk for et hyggelig foreldremøte!

  Det er alltid fint og få prate litt sammen, og vi setter stor pris på innspill fra dere foreldre. Referat vil bli delt ut snart.

 • Barnegruppa 2013/2014

  05/10/2013

  På avdelingen har vi nå 7 gutter og 9 jenter :

  4 barn født i 08

  3 barn født i 09

  4 barn født i 10

  2 barn født i 11

  3 barn født i 12

   Med ny barnegruppe er det også naturlig at leken forandrer seg. Rammeplanen sier at "barnehagen skal tilby barn et miljø preget av glede, humor, kreativitet og omtanke for fellesskapet"

  Ved å observere leken på Petter Sprett har vi sett at vi har mange "små kokker" og mye "mor og far" lek. Vi har derfor valgt og ta bort putene fra lekerommet og heller legge tilrette for mer av den leken barna synes er morsom. Nå kokkeleres det dagen lang av både store og små og barna er veldig flinke til å inkludere hverandre uansett alder.

   

   

   

   

 • Plandag

  29/09/2013

  Vi minner om planleggingsdag fredag 11 0ktober. Barnehagen er da stengt.

 • Høst 2013

  25/09/2013

  Da er tilvenningsperioden på Petter Sprett over, og det har gått veldig fint med både "nye" og "gamle" barn. Brått har det blitt høst og vi går snart igang med vårt nye tema som er "årstider". I den anledning er jo nettopp høsten et perfekt sted å begynne med de flotte endringene vi kan se ute i naturen. Vi gleder oss veldig!

 • 01/09/2013

   GRØT TIL FROKOST :-)

   

 • Tur til lekeplassen:)

  03/05/2013

  På tirsdag gikk vi oss en tur til lekeplassen på Folkestad Ungene storkoste seg i sola og med lekeapparatene som var der. Det var en flott tur for små og store!

                                         

 • 17/08/2009

  Mobilnummer til Petter Sprett: 99 32 04 38

 • Klær i kurven

  05/03/2013

  Nå som det kan bli mye vått tøy om dagen trenger barna en del skift i kurven sin. Vi oppfordrer til å sjekke jevnlig og være flinke til å fylle på i kurven hvis noe er tatt med hjem:) Se også egen lapp på utgangsdøra til avdelingen:)

  Ellers storkoser barna seg ute om dagen i fint og vått vær:) Vi benytter oss av oppholds- og fint vær og den lyse tiden til å være mye ute, også på ettermiddagen.

 • PLANLEGGINGSDAG!

  08/03/2013

  Minner om planleggingsdag mandag 11.mars - barnehagen er da stengt!

 • Tema:)

  04/01/2013

  Som vi fortalte litt om på foreldremøte vil tema dette halvåret foregå på en litt annen måte enn tidligere. Vi vil fra uke 4 ha tema annenhver uke, ikke nødvendigvis hver dag men flere dager i løpet av uken. Torsdag er holdt av til grupper og Tussi så da er det temafri dag.

  Vi fortsetter litt med sansene våre og kroppen, som vi igjen vil vinkle til sunn/ usunn mat, grønnsaker m.m. Vi ønsker også å få til en "uteuke" utover våren hvor vi går på turer, lager litt mat ute eller har med nister, leker osv.

  Vi gleder oss til å ta fatt på dette:)

 • Godt nyttår!

  04/01/2013

  Vi på Petter Sprett ønsker alle store og små et riktig godt nyttår

 • Aktiviteter på tvers

  23/08/2012

  Dette er for 3- og 4- åringene i barnehagen. På torsdager treffes 3-og 4- åringer annenhver gang klokka 10-11. Dette foregår som regel i Grendesalen eller ute. Årets fokus er fysisk aktivitet :-) Vi skal blant annet gå på tur, sangleker, disco m.m.

 • Tussi =)

  23/08/2012

  Første Tussisamling blir 6. september. Fra vår avdeling er det 4 barn som er med, 2 jenter og 2 gutt. Dette er fast på torsdager klokka 9.30-12.30. Dette er for barna som begynner på skolen neste år, her kommer de fra alle avdelingene i barnehagen. I tillegg til et fast Tussisted i skogen er også Tussi på teatertur og andre ting i løpet av året :-)

 • Nytt barnehageår:)

  13/08/2012

  Ja, da er ferien over for denne gang og vi vil ønske store og små velkommen til nytt barnehageår! Håper alle har hatt en fin sommer og ferie:) Vi gleder oss til dere alle er tilbake igjen! Fra torsdag 16.aug. begynner tre nye barn på Petter Sprett. Ei jente og to gutter. Velkommen skal dere være:) Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere.

  Vi vil også få ønske barna som begynner på skolen masse lykke til! Kommer til å savne dere så vi håper dere kommer innom og hilser på:)