KIRKEBYGDEN BARNEHAGE
Forsiden
Administrasjon
Nasse Nøff
Ole Brumm
Tigergutt
Petter Sprett
Tussi
Kengugruppa
Utleie -Grendesalen
Om oss
Aldersblandede grupp
De yngste barna
Viktige datoer
Ledige stillinger
Planleggingsdager
Priser fra 1.5. 2005
Årsplan
Dokumentmappe
Bildegalleri
525633 sidevisninger
Facebook
v> Mer av hva vi gjør i barnehagen kan du se på Facebook: Kirkebygden barnehage og grendehus
( 05/03/2017 )

 

Vi skal markere barnehagedagen mandag 13 mars. Tema er lek og lekens betydning for vennskap. Undersøkelser viser at det barn selv trekker frem som det viktigste for deres trivsel er lek og det og ha venner å leke med. At barnehagen skal legge til rette for barns lek framgår tydelig i barnehageloven og barnekonvensjonen som slår fast at barn har rett til å leke. 

I vår barnehage skal vi ha lekestasjoner på alle avdelinger og en hinderløype i 2 etasje. På Nasse Nøff skal vi åpne puterommet vårt for andre avdelinger(gjør dette også i hverdagen), biler på badet og en bordaktivitet med tegning og veiledning på hvordan vi kan kan fargelegge/tegne bedre. På kjøkkenet skal vi finne frem trampoline og krypetunnel for de minste. Vi har en samtale på forhånd, så kan barna velge hva og hvem de vil leke med😊  

Sagt av Astrid Lindgren

Jeg skulle ønske dagens barn lekte mer enn de gjør.

For den som leker som liten får en rikdom inni seg,

som man kan øse av hele livet.

Man bygger opp en varm, hyggelig verden inni seg.

En verden som gir styrke om livet blir vanskelig,

et sted man kan ty til i motgang og sorg


( 05/03/2017 )
Aktivitetsdag 13 mai - 2015

En fin dag med tradisjonelle aktiviteter som sekkeløp, potetløp, kaste på blikkbokser og kjeksstafett. Avsluttet med pølser og is 


( 31/05/2015 )
Hverdagen i barnehagen( 08/03/2015 )
Snø

Kommer ikke snøen til oss finner vi andre løsninger


( 16/02/2015 )
Fuglemat

Barna på Nasse Nøff har laget fuglemat sammen med Erna  De skal vi henge opp utenfor avdelingen.


( 16/02/2015 )
BESØK HOS GRISUNGENE18 juni. I dag var vi så heldige å få komme hjem til Ole-Einar for å besøke alle grisungene hans. Vi ble hentet av Rune og Therese. Da vi kom frem ble alle utstyrt med kjeledresser og støvler, før vi kunne gå inn. Det luktet litt vondt, men inne hos grisene merket vi ikke noe til dette. Alle fikk mate med høy, klappe, bli kjent med. Etterpå ble vi servert deilige grillspyd og pasta til lunch. Og selvfølgelig med champagne til. Så til dagens høydepunkt. Å få hoppe ut i bassenget. Det var så deilig i det nydelige været. De var skrukkete som rosiner da de motvillige måtte komme opp av vannet. Vi avsluttet denne flotte dagen med is, før vi ble kjørt hjem til barnehagen igjen. STOOOOR TAKK til Erik,Therese og Rune for en flott dag.


( 18/06/2014 )
TUR TIL MOSS

Så var vi en tur til Moss igjen. Nå begynner dette å bli en tradisjon. Vi tok buss til Moss. Allerede der var det stor stas. Vi gikk rundt i parken hvor alt ble utforsket. Fjell,trær,statuer...Man kan klatre på alt. Vi gikk videre ned mot fossen. Litt skummelt,selv om det ikke var så mye vann. Men veldig laaangt ned da. Så var det på tide med lunch, og vi gikk ned i gågata hvor vi fikk deilige baguetter og brus. Det var mange lekeapparater der som måtte prøves. Etter litt lek ble det jammen meg litt IS også. Så avsluttet vi inne på lekebutikken hvor vi kjøpte med noen leker hjem til Nasse Nøff. På bussen hjem til barnehagen var det en sliten gjeng som sovnet. 


( 21/05/2014 )
VI PLANTER

Vi har plantet sommerblomster og satt poteter. Nå blir det spennende å følge med og å se at det spirer. Vi må være flinke å stelle og vanne. Så blir det kanskje en middag eller to. 


( 21/05/2014 )
VI NYTER VÅREN

Noen er høyt oppe, andre tar en hvil. Noen lager sandkaker, mens andre setter mer pris på "ekte" saker. Uansett: Vi koser oss store og små.


( 01/05/2014 )
GOD PÅSKE
 Da vil vi ønske små å store  på Nasse Nøff en riktig god påske. 
( 10/04/2014 )
BURSDAGSFEIRING
 På Nasse Nøff får bursdagsbarnet ønske seg hva det vil ha å spise på bursdagen sin. Om det er middag eller kaker. Eller noe annet. De får hjelpe til med å tilberede det de har ønsket seg.Vi starter dagen med å henge ut flagg og bilde av bursdagsbarnet på ytterdøra. I samlingstunden denne dagen er det bursdagsbarnet som er i fokus. De får sitte på egen "bursdagstrone". Selvfølgelig med Krone. Bursdagbarnet spiller selvvalgte instrumenter, antall utifra fylte år, for de andre barna mens disse synger for bursdagsbarnet. Og så sendes det opp "raketter", også disse i antall utifra fylte år. Og så blir bursdagsbarnet kastet opp i luften, og ja....antall ganger utifra fylte år. Så blir det eventyret bursdagsbarnet har ønsket seg lest. Når vi så skal kose oss med det som bursdagsbarnet har valgt, blir det dekket på med egen spisebrikke, tallerken og flagg til bursdagsbarnet. Det er en spesiell dag og da skal man føle seg spesiell. 
( 10/04/2014 )
Buffet
2 april. I dag var det buffet i barnehagen. Alle fikk gå på kjøkkenet og forsyne seg med det de ville. Veldig populært. Og alle spiser masse. Stor stas og fylle tallerken med det man vil. Etterpå var det dessert. Is og gele`. Og veldig mette barn. 
( 02/04/2014 )
Lysløypa
1 april. I dag passet vi på å utnytte det deilige været vi har, og gikk en tur i lysløypa. Nå så vi at frosken hadde lagt egg, men det er fortsatt litt tidlig for insektene. Det var ingen, hverken under steiner eller barken. Men noen Marihøner og edderkopper ble dagens fangst. Vi smurte formiddagsmaten vår ute. Det er utrolig hvor godt maten smaker i friluft. En deilig dag.
( 02/04/2014 )
Vårfugler

Vi gikk en tur i skogen for å lytte på alle fuglene, og høre om vi kjente igjen noen av dem. Noen var kjente, men de fleste var vanskelig å plassere. Vi sjekket også om froskene hadde begynt å være aktive, men det er nok litt tidlig. Men maurene var ihvertfall i full sving. Det myldret i tua. 


( 18/03/2014 )
Hverdag

   

  Noe av det som skjer på Nasse Nøff. Dukkekroken er et populært sted. Der blir mange flotte retter tilberedt. Og mange morsomme rollespill å observere. Noen ganger blir vi voksne også invitert med på leken. Flittige barn som synes det er spennende å lage ting og som er sååå stolte når de kan vise frem resultatene sine. Alt fra tegninger, perler, malerier ellers alt de måtte finne på. Lydnivået er som regel høyt, spesielt når vi plutselig har et tog i rommet. Hvor er dere på vei hen da tro?

 


( 27/02/2014 )
God jul!


 Da er det endelig jul, og fri for store og små. Vi vil ønske dere alle en riktig god jul, og takker for året som har gått. Det er en fantastisk gjeng å dele hverdagen med, og vi gleder oss til alt 2014 har å by på i sammen.


( 02/04/2014 )
HALLOWEEN

 

Da har vi så smått forberedt oss litt til Halloween. Klippet ut skumle flaggermuser og snakket litt om hva Halloween er. (Masse godterier). 


( 27/02/2014 )
En dag på Nasse

Vi fikk komme på kjøkkenet til Erna og se hvordan man renser en fisk. (Det ble ørret denne dagen). Det var først litt skummelt, men etterhvert turte de fleste å pirke den litt i munnen og i øynene. (Den hadde "tenner" på tunga). Og det smakte kjempegodt til lunch. Ellers er det litt sånn av hvert vi driver med hver dag her hos oss. Puslespill, dukkene, actionman...


( 24/10/2013 )
GRØNNSAKSUPPE

Nå som høsten er her har vi "nytt av dens goder". Vi har sett hvordan små frø blir til store grønnsaker. Hvordan èn potet blir til mange. Plukket dem opp av jorda. ( De vokser ikke på trær). Så har vi skrellet grønnsaker, kuttet (med ekte kniv) og kokte kjempegod suppe. Vi måtte bruke den største kjelen i barnehagen og tror dere det ikke. Nasse Nøfferne spiste opp alt! 


( 27/02/2014 )
Kongebesøk

Endelig var dagen her som vi hadde øvet til så lenge. Det ble mye venting, men ungene var utrolig flinke. Vi toget bort til bygdetunet, nesten som 17 mai. Der samlet vi oss sammen med de andre barnehagene i Våler. Etter litt venting kom endelig Kongen,og barna fremførte Gøy på landet.Litt usikre var de på hvem som egentlig var Kongen, eller om han i det hele tatt var kommet enda. Så fikk vi slappe av i skyggen med litt frukt, men Kongen koste seg med litt mer avanserte retter.Så samlet vi oss igjen når Kongen skulle reise, og avsluttet oppholdet hans med èr du veldig glad`.Ungene var utrolig tålmodige og sang kjempeflott, noe dere fremmøtte foreldre heeelt sikkert er enige i. Et flott minne å ha med seg videre.

 


( 17/09/2013 )

 GRØT TIL FROKOST :-)

 


( 01/09/2013 )
Tur til Moss

I dag har vi hatt en flott tur til Moss og Nesparken. Solen kom frem likt som oss. Vi tuslet rundt i parken ettersom ungene oppdaget ting og steder de ville se. Vi hilste på noen ender og vi så skuta til Kaptein Rødskjegg. Men ingen sjørøvere. Så tuslet vi en tur innom fossen på veien ned til sentrum. Det var litt skummelt å se sååå langt ned. Det var mange morsomme lekeapparater nedover i gå-gata. Der spiste vi baguetter, og avsluttet med is ved fontena foran kirken.Skriv tekst her


( 19/06/2013 )
God Sommer
Da nærmer ferien seg for mange av oss. Noen har allerede startet på sin ferie. Vi har hatt avslutning for Tussiene våre, som nå skal begynne på skolen. Man kan undres på hvor dette året ble av, men samtidig ser vi tilbake på alt vi har gjort. Årets høydepunkt må jo ha vært å spille inn CD`n. Nå håper vi på en deilig sommer hvor vi bare skal kose oss. Ønsker dere alle en god sommer. 
( 17/06/2013 )
16 Mai i barnehagen

16 Mai var vi heldige og hadde flott vær. Alle ga det de hadde på de forskjellige aktivitetene. Etterpå gikk vi i tog rundt barnehagen og sang av full hals. Så koste vi oss på plenen med pølser og is.


( 17/06/2013 )
Tussiridning
  Sist torsdag var vi på Moss Ridesenter å fikk lære litt om hest. Først lærte vi litt om hva hesten spiser. Den spiser IKKE kjøtt. Derfor lukter det ikke så vondt av bæsjen til hesten som det gjør av bæsjen til hund og katt. Vi fikk måke møkk,(hestepærer). Det var ganske slitsomt. Så var det stell av ponnyen. Den måtte børstes, og da lærte vi at man aldri skal gå bak en hest. Så ble Darky salet opp, og vi fikk alle ri. Etterpå nøt vi deilige matpakker ute i sola. En flott gjeng på tur. 
( 01/05/2013 )

Velkommen tilbake etter en påske med mye sol . Barna synes det var morsomt å komme tilbake og treffe vennene sine. Nå er det siste innspurt til innspilling av CD neste uke. Vi synger og vi synger. Det blir nok en fest når det er over.                                                         

I dag har noen av barna malt med fingermaling. Det var spennende å få lov til å ta på malinga med fingrene. Det ble veldig fine vårbilder 

         

FINGERMALING ER GØY


( 03/04/2013 )
Vinterdag
I dag koser vi oss ute i deilig vårvær.
( 28/02/2013 )

Hei og velkommen til oss på Nasse Nøff.

På Nasse Nøff er vi glad i å være ute både sommer og vinter.
På puterommet vi bygger hytte og lager hinderløype. Vi liker også å sitte ved bordet og tegne, leke med lego og lage ting med hendene våre.

Vi er en glad gjeng som har det moro sammen!
 
Hilsen små og store på Nasse Nøff

( 08/03/2011 )

Mobilnummer til Nasse Nøff: 99 31 79 65


( 02/01/2011 )
Barnehageåret 2012/2013

Gjennom arbeidet med kropp, bevegelse og helse skal barnehagen bidra til at barna:

 

 • får gode erfaringer med friluftsliv og uteliv til ulike årstider 
 • får forståelse for betydningen av gode vaner og sunt kosthold
 • får positiv selvoppfatning gjennom kroppslig mestring
De minste barna er kroppslige aktive, og de utrykker seg mye gjennom kroppen
Gjennom kroppslig aktivitet lærer barn verden og seg selv å kjenne. Ved sanseinntrykk og bevegelser skaffer barn ser erfaringer, ferdigheter og kunnskap på mange måter.
Så vi vil bruke tiden med barna til å følge deres lekeinitiativ og tilby lek og spill der barna er fysisk aktiv og opplever glede gjennom mestring og felleskap.

Vi er totalt 16 barn med noen delte plasser på Nasse Nøff. Det er 7 jenter og 9 gutter.

På Nasse Nøff ser vi at barna har mye glede av å være ute og gå turer i skogen, så vi er ute så ofte vi kan.
På puterommet blir det bygd borger og slott, men der er også et rom hvor barna får hoppet og "herjet" litt.
Kjøkkenkroken vår er populær blant både store og små. Der er det matlaging og dekking av bord som er i fokus. Dukker og dukkevogner er mye i bruk, og her vises det mye god omsorg.
Vi har som mål å lese mer for barna, dele oss å sitte på et rolig sted hvor vi kan lese og ha samtaler.

For å nå målene i årsplan skal vi:

 

 • gå på turer i skogen, ulendt terreng, oppdagelsesturer
 • gå tur i nærmiljøet
 • hinderløype både inne og ute
 • sansemotorikk - se, lytte, smake, lukte, føle
 • godt kosthold - hva er sunt og usunt?
 • hermegåsa
 • respekt/forståelse for egen kropp - bruke speil, bøker
 • snakke om hva/hvilke klær man trenger i de forskjellige årstider
 • finmotorikk - ulik aktiviteter inne og ute
 • bevegelse til musikk
 • lek med ball, ballonger, fallskjerm
Vi ønsker at barna skal være med på å påvirke sin egen hverdag, så det kan hende vi bruker lang tid på et prosjekt og kortere på andre.
Etter behov deler vi oss i smågrupper og aldersjevne grupper.

I slutten av november og desember er det jula som er i fokus med adventstunder hver dag, litt kakebaking og noen hemmeligheter. Vi skal feire Lucia, nissefest for barn og personalet, julemiddag, og førjulskos.

Våre planer kan bli litt forandret underveis, for " veien blir til mens man går " 

 

 

 
 

 

 


( 07/11/2012 )
 
 Ansatte:
 
Kjersti Storø-Trana
Pedagogisk leder
(se info)
Lina Marie Hovden
Barne- og ungdomsarbeider
(se info)
Mona H. Haugen
Pedagogisk leder 80%
(se info)
Tone Duborgh
Assistent
(se info)
Merete Fiko
Assistent og 20% fungerende avdelingsleder
(se info)